Een nieuwe advocaat kiezen na een rechtszaak

Advocaten werken er hard aan om hun cliënten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Als u besluit dat het tijd is voor een nieuwe advocaat, kunt u het beste de oude in de rij zetten en voorbereiden om uw rechtszaak over te nemen. Om dit proces gemakkelijker te maken, moet u verschillende dingen overwegen voordat u de overstap maakt.

Advocaten

Vraag allereerst rond bij vrienden en familie om een ​​aanbeveling en houd het Better Business Bureau and Lawyers Association goed in de gaten om te zien of er klachten zijn ingediend tegen de advocaten die u overweegt. De advocaten hebben mogelijk ook een soort ethische code die ze vrijwillig hebben aangenomen en volgen om hun praktijken schoon te houden. U kunt ook contact opnemen met de plaatselijke orde van advocaten voor aanbevelingen, hoewel er normaal gesproken een vergoeding aan verbonden is.

Als je nog nooit een nieuwe advocaat hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je er meerdere ontmoet voordat je iets ondertekent. Stel vragen over hoe hun praktijk werkt en hoeveel jaar ervaring ze hebben. U moet ook vragen naar hun vergoeding en of ze iets boven het standaard uurtarief in rekening brengen. Zoek uit wat voor soort zaken zij gewoonlijk behandelen en vraag naar eventuele speciale overwegingen die zij voor uw specifieke situatie hebben. Hoe meer u over de advocaat weet, hoe gemakkelijker het zal zijn om een ​​oplossing te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Zorg er bij het maken van de overstap voor dat u uw huidige advocaat op de hoogte brengt van de wijziging, en laat hem of haar weten welke diensten en opties voor u beschikbaar zijn na de overstap. Uw advocaat heeft mogelijk een gevestigd belang om u te helpen, en de advocaat die u na de overstap vertegenwoordigt, moet mogelijk weten hoe u wordt vergoed en welke opties er na de overgang beschikbaar zijn.

Praat met uw huidige advocaat nadat u naar een eerste gesprek bent geweest en stel vragen. Als ze op geen enkele vraag een antwoord hebben, zoek dan op internet naar een beoordelingswebsite om te zien welke gunstige beoordelingen hebben. Neem daarnaast contact op met de Orde van Advocaten voor een lijst van advocaten die zijn aangeklaagd.

Zorg ervoor dat u contact opneemt met de advocaten om er zeker van te zijn dat u de situatie volledig hebt uitgelegd en dat de overdracht goed aansluit. U wilt geen andere advocaat nodig hebben vanwege een slechte relatie, dus luister goed naar de antwoorden die u krijgt. en wees niet bang om te onderhandelen. stel vragen waarvan u denkt dat u er niet voldoende over bent geïnformeerd.

Ook interessant

Juridisch advies

Juridisch adviesIn dit artikel proberen we een eerlijke en ondersteunde beschrijving te geven van juridisch advies en wat de inhoudt. Juridisch advies ...

Lees verder

Advocaten

Een nieuwe advocaat kiezen na een rechtszaakAdvocaten werken er hard aan om hun cliënten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Als u besluit dat het ...

Lees verder

Deurwaarders

DeurwaardersDeurwaarders worden meestal geassocieerd met de boze boodschapper - mensen die bij staan ​​en schuldeisers bezoeken met slecht nieuws. Maa ...

Lees verder