Wat Is Een Security Audit?

Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van een security audit? - kwetsbaarheden te identificeren, het verbeteren van veiligheidsmaatregelen - om de veiligheid houding evalueren en bepalen hun naleving van de veiligheid, enz.

Wat zijn precies bedoelen met veiligheidscontroles in deze context? - web wedstrijden - webapplicatie penetratie testen - webapplicatie vulnerability scans - web application security checks. - webapplicatie audit log. En wat zijn de belangrijkste toepassingen van deze controles?

Security audit kan grofweg worden gecategoriseerd als web-based of offline gebaseerd. Web-based controles worden uitgevoerd door de mensen, deskundigen, teams en organisaties die kennis en deskundigheid op het uitvoeren van web-based security audits, terwijl de offline gebaseerde audits worden meestal gedaan door professionals die ervaring hebben in het uitvoeren van handmatige security audit, meestal met behulp van gereedschappen zoals penetratie testen, debuggen en monitoring software.

Veiligheidscontroles worden geleverd met vele niveaus van gevoeligheid, afhankelijk van de aard van de website, veiligheidsmaatregelen genomen en beveiligingsbeleid gevolgd. De reikwijdte van deze controles zijn vrij breed, zodat u nooit iets klein of onbelangrijk kunnen vinden in een van hen, maar het is mogelijk om kleine verschillen ten opzichte van een ander te vinden. In feite, zelfs als ze niet significant, het bestaan ​​van deze kleine verschillen kunnen grote veranderingen in de algehele prestaties van uw website te brengen.

Als u het uitvoeren van een security audit in een website ontwikkeling context, heb je twee opties: de controle zelf uit te voeren (door het uitvoeren van handmatige veiligheidscontroles), of om een ​​in te huren om dit voor u uit te voeren (door middel van het gebruik van geautomatiseerde gereedschap ). Als u het uitvoeren van uw eigen audit, zal het nodig dat je leert over de meest recente bedreigingen van de veiligheid, op te sporen eventuele kwetsbaarheden en vervolgens vast te stellen hen. Dit proces kan tijdrovend zijn, maar de resultaten van de evaluatie kan u verrassen op de lange termijn - uw site kan opnieuw besmet raken, terwijl een stevige zou kunnen ontdekken van nieuwe of herstelde de beveiliging gaten of gaten in uw software die kan worden misbruikt door hackers.

Als u besluit om een ​​bedrijf in te huren om de security audit uit te voeren, moet u rekening houden met het feit dat je niet de tijd alle veiligheidscontroles het zelf uit te voeren hebben. en zijn niet in staat om het werk zelf te doen (of u misschien niet de kennis of tijd om het zelf te doen). Echter, als u kiest voor de tweede optie, een bedrijf kan een meer gedetailleerd overzicht van uw website uit te voeren en in staat om u te voorzien van een overzicht van de algehele veiligheid houding zal zijn.

Beide bedrijven zullen een log analyse van uw website uit te voeren, zowel door te kijken naar de inhoud van uw site en door te kijken naar de backoffice. Tijdens de log analyse, zullen ze ook een reeks van tests en security tests die helpen om beveiligingsproblemen te identificeren in uw software en infrastructuur uit te voeren. Er kunnen enkele gevallen waarin beide stappen niet, die worden aangeduid als 'double-check' technieken, maar deze zijn zeldzaam.

Een ander belangrijk onderdeel van de controle omvat de verificatie van de back-office, met inbegrip van de database server, de log-servers, enz. Dit wordt gedaan met behulp van speciale gereedschappen van het bedrijf om ervoor te zorgen dat de back-office servers zijn in overeenstemming met de nieuwste richtlijnen en de huidige richtlijnen beveiliging.

Het is belangrijk om te onthouden dat, terwijl uw bedrijf een security audit zal uitvoeren, dit betekent niet dat je moet een te doen. In feite zijn er enkele bedrijven die u in staat om uw eigen audit uit te voeren voor hun rekening, terwijl anderen dat niet doen. Als u ervoor kiest om uw eigen audit te doen, zorg ervoor dat het gereedschap dat u gebruikt is gevalideerd en gecertificeerd door de toonaangevende industriële normen en organisaties.

De meeste security audits worden uitgevoerd door externe bedrijven die zijn opgeleid en ervaren in het uitvoeren van security audits zowel in de private als de publieke sector. Terwijl de bedrijven die deze audits uit te voeren zijn altijd onafhankelijk, een paar bedrijven hebben een zekere relatie met elkaar.

Enkele van de meest bekende bedrijven uit te voeren security audits om u te voorzien van updates over de status van uw site en software. In aanvulling op deze, kunnen ze ook de controle van uw software of infrastructuur uit te voeren op een regelmatige basis.

Ook interessant

Website beveiliging

Website beveiligingWebsitebeveiliging is een absolute must in een wereld waar technologiebelangrijker wordt voor onze dagelijkse activiteiten. Tegenwo ...

Lees verder

Databeveiliging Interne Netwerk

Databeveiliging Interne NetwerkDe waarde van interne netwerkbeveiliging kan niet worden overschat. In een tijd waarin organisaties steeds afhankelijke ...

Lees verder

Databeveiliging Online

Databeveiliging OnlineOnline gegevensbeveiliging is absoluut essentieel in het huidige digitale tijdperk. Naarmate de technologie in hoog tempo blijft ...

Lees verder